maandag, september 18, 2006

DE ZOEKTOCHT NAAR KAK-PITEIN KIRK ; DEEL 37

De orders waren uitgesproken en zo kon het geschieden dat een sub-groep "kwaak en paraat" stond om uit te vliegen. LIGNATZ toverde een vlieg-machine van stal en met de rugzakken vervuld van proviand voor de reis stapten de klus-broeders in het vlieg-dek-schip.



Er was bewust gekozen voor het vlieg-dek-schip om zo tijdens de reis op het dek te kunnen genieten van de overdadig aanwezige zonne-schijn. RIKTATORT had gelukkig nog even stennis lopen schoppen met als eind-resultaat dat hij zich tijdens de reis als COKE-PILOOT van LIGNATZ OP mocht stellen. ERICK T.V was hierdoor de gebeten hond en diende thuis-blijvend plaats te nemen op de reserver-bank. "nee, daar werd hij niet vrolijk van". Toch nam hij stilzwijgend plaats op de reserve-bank terwijl hij binnen in zijn hersen-pan zinde op wraak.

Zo werd de reis in gang gezet op zoek naar KAK-PITIEN-KIRK. De drankjes werden rijkelijk geserveerd op het vlieg-dek gedeelte van het schip en langzaam maar zeker verdwenen de nacht-katertjes als sneeuw voor de zon. LIGNATZ tuurde ontspannen over de reling toen pardoes de vaart uit het schip verdween doordat schippenier GOORTIE vol aan de nood-rem trok. Pardoes belandde LIGNATZ te water maar alras verscheen zijn guitige kop boven het water oppervlak bijgestaan door een handteken dat het wel goed met hem ging.


"volgens de peil-zender-harrie moet zich hier, loodrecht somewhere-in the-sky-aboven, KAK-PITIEN-KIRK in benarde positie bevinden" sprak GOORTIE. Onderwijl werd Oom vliegenier uit het water gevist en werden de vervolg-acties in gang gezet.
LIGNATZ zette het ordinair op een vloeken en verkondigde dat ERICK T.V. de vliegmachine niet zo handig geparkeerd had om nu het ruime vlieg-sop te kunnen kiezen. Doordat de nood de wet mocht breken, werden "in-de-weg-sta-dingen vakkundig van het vliegdek verwijderd om ruim baan te maken voor de weg-vlieg route van de vlieg-mobile. En zo kwam het vlieg-gevaarte los van de grond, en verdween het vliegdek-schip langzaam uit zicht, in de zoektocht naar de ARMAR-ZAT-TE-LIED.

Geen opmerkingen: