dinsdag, juni 27, 2006

HET GEDACHTEN-GOEDE TONEELSPEL HOLE IN TWO 30

Bij de herintreding van de burgervader bij zijn ambts-residentie-oord, viel hem meteen de ongewone rare sfeer op. Drommen met mensen hadden zich bij de ingang van het gemeentelijk-huis neer-genesteld als in een over-verhit-vogel-nest. Er broeide wat en de bom leek elk moment te kunnen barsten. Midden in de massa klonk een houterig-galop-geluid en out of de blue verscheen RIKTATORT BULTEN. RIKTATORT had zijn oude-anti-kernbom-klompen van zolder gehaald om zijn actie-gevoel te ondersteunen en als een oude-strijder galoppeerde hij dwars door de massa.
Met overslaande stem activeerde hij een ieder om zijn oog te laten vallen op de pompeuse ingang van het gemeentelijk-huis. "moeje kijken, zie je dat daar, die leuke verkleedde manschappen ?.

Als een stelletje doldwaze vaders hadden robin-man-ERICK, batman-RIJKLOF en kaptain-cave-man-ANTON zich aan het gemeentelijk-huis-vast-gekluistert om oprechte aandacht voor het ARMAR-gevoel ter bewerkstelligen. "Het moest maar eens afgelopen zijn met de mono-polie-partij van de familie HECKINGH die al decenia lang een monoloog voerde in de gemeentelijk-raad".

De groep mensen werd langzaam maar zeker omgetoverd in een melige-massa die geinspireerd door de positieve-armar-gevoelens eindelijk een besef kreeg dat er op gemeentelijk-politiek-niveau misschien toch nog wat anders te kiezen was dan de Post-Communinistische-Partij-van-HECKINGKS, vrij-vertaalt de P.C.P.H.

Er leek weer licht te schijnen aan de donkere horizon van menig verwaarloosd dorpsgenoot en vol vreugdse zette de massa het op een dansen hetgeen uiteindelijk eindigde in een heus pogo-feest. Eindelijk maar toch werd er weer eens ouderwets gegooid met vrouw-volk bijgestaan door de woorden "hopla, he hop". Net toen het
spek-takel zijn hoogtepunt leek te bereiken werd de orde ruw verstoord door een bataljon dienstkloppers die met voorbedachte-rade afstevenden op de 3 geketende-ARMAR--goden-zonen, die onder luid gejoel, geboeid en wel afgevoerd werden in de dievenwagen. Onderwijl werd via een heuse razzia ook nog luk-raak een aantal ARMAR-leden bij de kladden gegrepen en ook zij verdienden een enkele reis naar het gevang.

De wagen zette zich in de benen maar kwam even later abrupt tot stilstand. Een wille-doch-keurige persoon blokkeerde de weg. Midden op de weg zat JAGERJAN die druk bezig was een vis aan de haak te slaan.

JAGER-JAN vond het maar niks dat hij ruw uit zijn vis-partijtje gehaald werd terwijl hij bleef verkondigen dat hij net beet had. Vol tegen-zin werd ook deze vriend bij de kladen gevat, hoewel hij gelukkig nog wel na-vraag kon doen waar de enkele reis naar toe ging.

"Was die burge-vader nu helelmaal van de pot geketst, zo ging je toch niet met mensen om, dit was duidelijk de laatste druppel die de koffie-kan deed over-stromen."

Geen opmerkingen: