woensdag, oktober 25, 2006

DE VERSCHIJNING VAN DE REDDENDE ENGEL ; DEEL 40

Ja, daar stonden ze dan met hun handen in hun schaars-aanwezige hoofdhaar. "Moesten ze dan echt helemaal terug naar huis om de johan-steeksleutel 14 op te halen die noodzakelijk was voor de herstel-werkzaamheden" ? "amehoela-hoela-hoep" zei BOERBORD waarna RIJKLOF VAN G. vervolgde met "ja, maar zo makkelijk laten wij ons de kaas niet van het brood eten". ANTON hield wijselijk zijn mond en peinsde een stuk het oneindige hinein. Hij had niet echt inspiratie en floot wat verveeld in het rond. " Is dat niet "there mus bie een eengel" van uuuuh die wereldband uuuh ZERO-AND-A-HALF ? " zei RIJKLOF. "Ja, dat is het..dat ik daar niet eerder aan gedacht heb" vervolgde ANTON die als de wiede-weer-ga contact zocht met moeder-schip-kapitien-LIGNATZ. Alras verscheen het vlieg-geval in beeld en binnen de kortste keren werden onze makkers via een bungie-jump-touw het vliegtuig in gekata-pulteerd waarna koers gezet werd naar nog hogere sferen in het hemelse-heel-en-al.

Wat hoger in het heel-en-al staarde PETRUS wat verveeld voor zich uit en mijmerde wat over lang-vervolgen eeuwen toen hij daar beneden op de aarde het een en ander had uitgespookt. "Er gebeurt hier ook helemaal niks en de taak van hemelpoort-wachter begint me danig de keel uit te hangen". Net toen hij besloten had om ontslag te nemen voor deze functie verscheen als donderslag bij heldere hemel een vliegens-vlug-apparaat op zijn , door de eeuwen heen stevige vertroebelde, netvlies. "Het is een wonder bij heldere hemel, dat ik dat toch nog mee mag maken" stamelde PETRUS terwijl vanuit het vliegde vliegtuig zogenaamde engelse engelen met behulp van een touwladder nederdaalden. Binnen de kortste keren ontspon zich een alleraardigst stil doch pitoresk tafereel, waarvan ons Petrus met zijn verwonderde bek vol tanden deelgenoot werd.



Met een gevoel van vrijheid werden de vishengels uitgeworpen en startten de manschappen met het turen naar de dobbers in de hoop dat zij in een mum van tijd beet zouden krijgen.Als een donderslag bij heldere hemel verscheen Petrus die hen nieuwsgierig gade sloeg. "Zeg jullie kunnen wel blijven dobber-turen maar er zullen in geen eeuwen vliegende vissen voorbij komen" opende Petrus zijn hardgelach, gevolgd door de welgemeende woorden " maar kan ik jullie misschien helpen?. RIKTATORT zoals zo vaak weer niet van zijn stuk te brengen, wendde zich tot Petrus ;
"we zijn opzoek naar een spieleboxe-expert die ons uit de brand kan helpen".
Petrus tuurde in het oneindige en kwam alras tot de slotsom dat hij een oplossing in handen had. "Ja, daar achter de hemelpoort bivakeerd zoon specialist, ik zal hem even halen" en even later verscheen vanuit de hemelpoort, door hemels-licht verlicht een vage connectie. RIKTATORT , LIGNATZ en RIJKLOF werden door stomheid geslagen en stamelden in een trio-samenzang ; " DRIETER RASPOETIEN, oude spielboxe-freak, wil jij onze reddende engel zijn ?".

Geen opmerkingen: